Motorshuntar

Motorshuntar från Termoventiler AB

Lika viktigt som att pannan håller i kanske 20-25 år är att hela anläggningen fungerar optimalt under sin livslängd. Det gör den bara om rätt laddningskoppel, shuntautomatik, pumpar, ventiler, rördimensioner och installationsmetod används. Alla "länkar" måste vara lika starka. Därför säljer PELLETS energi Termoventilers driftsäkra och populära Thermomatic-serie.

Termoventiler AB startades 1981 med inriktning på att utveckla och sälja ventiler och automatik för ackumulerande värmesystem under varumärkena Laddomat och Thermomatic.

Läs mer på www.termoventiler.se

 

Laddomat® 21

För laddning med "ren" vedpanna till komplett tank, försedd med varmvattenberedare och shunt till värmesystemet. Laddomat 21 gör att pannan snabbt når ca 80° C arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur. Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet. Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat. Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara på en del av eftervärmen i panna och glödbädd genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken. Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen. Den inbyggda backventilen med extra stort genomlopp laddar tanken vid strömavbrott. Den öppnar automatiskt och för över pannvärmen med självcirkulationskraften. De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.

Produktblad

Läs mer på www.termoventiler.se

Laddomat 21