Pelletsbrännare

BeQuem från Aritherm

Pelletsbrännarna som ingår i Ariterm BeQuem-serien hör till de mest tillförlitliga på marknaden. De är i grunden robusta konstruktioner, där vitala delar utformats i värmetåligt gjutjärn, vilket garanterar en lång livslängd och minimala underhållskostnader.

Displayen ger dig information om driftstatus, t ex panntemperatur, rökgastemperatur, pelletsförbrukning, aktuell nivå i pelletsförrådet, larmfunktion med mera.

Med tillbehöret Online kan du via internet styra och övervaka ditt pelletssystem på distans var du än befinner dig! Samtliga brännare i Ariterm BeQuem-serien kan monteras i de flesta ved- och oljepannor på marknaden. Den mest effektiva, ekonomiska, bekväma och miljövänliga driften uppnås dock när brännaren är integrerad i en modern pelletspanna.

 

 


Läs mer på www.ariterm.se

PX brännare från Aritherm

Pelletsbrännarna PX21 och PX50 kännetecknas bland annat av helautomatisk drift, hög verkningsgrad, enkel installation och lågt servicebehov.

Brännaren är tillverkad i rostfritt, syrafast och högtemperaturbeständigt stål. Material som är omsorgsfullt utvalda med tanke på lång livslängd och låga kostnader. Den har inga rörliga delar. Brännaren har en hög verkningsgrad.

Med modern elektronik övervakas termostaten i pannan och temperaturen bibehålls på effektivast sätt. Säkerheten är den högsta med flera inbyggda skydd som fallrör, överhettningsskydd och övervakningssensor för lågan. Installationskostnaden är mycket låg. Brännaren är enkel att installera och passar de flesta pannor genom en framåtbrinnande konstruktion. Elektrisk tändning är standard.

 


Läs mer på www.ariterm.se

JanFire Pelletsvärme

Pelletsbrännaren är hjärtat i ditt pelletsvärmesystem. Janfire flex-a är mer påkostad än de flesta andra när det gäller stommens konstruktion och de ingående komponenterna och är sedan 14 år marknadens mest sålda brännare.

Janfire flex-a är liten och passar till nästan alla pannor; olje-, ved- eller kombipannor och kan därför lätt anslutas till Er befintliga värmepanna, eller till Janfire pelletspanna.

Pelletsbrännaren anslutes oftast på den plats som oljebrännaren suttit. Brännaren matas via transportskruv direkt från ett fristående lager/pelletstank, till en liten mottagardel på brännaren, varifrån findoseringen sker.

 

 

JanFire NH

Janfire NH har, tack vare en helt ny patenterad teknik, minst servicebehov av alla pelletsbrännare på marknaden. Brännaren är helautomatisk och självrengörande och kan köras i ett halvår i taget utan service och tillsyn (gäller tillsammans med Janfire pelletspanna).

Vid montage på befintlig panna är asktömningsintervaller beroende av pannans utrymme för askförvaring. En patenterad rörlig botten i brännaren skrapar av och matar in slagg och föroreningar i pannan.

Brännaren rengörs automatiskt vid panntermostatens tillslag eller vid förinställda intervaller. Snabb rengöring och upptändning medför effektiv varmvattenproduktion.

 

 

Läs mer på www.janfire.com